Amaran Jangan Kutip Duit Syiling Di atas Lantai, Merana Hidup Akibatnya..

ISLAMIK

Ketika anda mahu masuk ke kereta tiba-tba ada syiling diatas lantai sebelah kereta anda. Sedangkan semasa anda turun kerata syiling berkenaan tiada disitu.

Anda nak keluar rumah tiba-tiba ternampak syiling dihadapan pagar rumah..Jgn terus ambil ya.. Zaman skrg jika org nk si hir, berbagai2 cara.

Syiling dihalaman rumah, Syiling didepan pintu rumah, Syiling disebelah kereta anda, Syiling yang tak tahu asal usulnya. Akibat ki4nat dari pada si hir syiling yg di saluti tanah ku bur…mer4na 1badan, bila malam bedenyut2 bisa2 smpai menangis mnahan ks4kitan. berhati2lah bila anda tejumpa si hir speti ini… jgn sesekali cuba sntuh, skiranya tiada keyakinan diri dan doa2 pdinding diri, sebaliknye dalam jug air,ambl segenggam garam ksar, larutkan bsma air dn perahan limau tadi, kemudian. bacakan doa ini:

Pembatal si hir

Fa-lammâ ‘Alqaw Qâla Muusâ Mâ Ji’tum Bihis-Siḥr; ‘Inna-LLâha Sa-Yubţiluh; ‘In-Na-LLâha Lâ Yuṣ-Liḥu ‘Amalal-Mufsidiin ۝ Wayu-Ḥiqqu-LLâhul-Ḥaqqa Bi-Kalimâ-Tihii Wa Law Karihal-Mujri-Muun (Ayat 81 – 82) surah yunus.

Kmudian siramkan di tempat tapak@kwasan yg trletaknya syiling yg di jumpai….insyAllah dgn izin Allah si hir trbatal..

Pendedahan Dean itu turut mendapat perhatian pengikutnya dan ada di antara mereka memberitahu terdapat ahli keluarga yang pernah terkena si hir akibat mengutip duit syiling di atas lantai.

Asyraf menceritakan bagaimana ada ahli keluarganya yang men1ngg4l dunia disebabkan perbuatan syirik selepas mengutip duit yang dijumpai di tepi jalan.

Bukan sahaja dir4suk malah ‘benda’ tersebut juga bertindak semakin ga nas dan enggan meninggalkan jasad sehingga saudaranya itu men1ngg4l dunia.

“Puncanya kutip duit tepi jalan jer… sampai mening gal disebabkan kena rasvk. ‘benda’ itu marah dan tidak mahu mening galkan jasadnya,” katanya.

Manakala seorang wanita bernama Hidayah pula memberitahu, bapanya pernah mengalami perkara serupa namun bukan mengutip syiling tetapi mengalihkan dua biji ibu lesung yang ditinggalkan di tapak mereka sekeluarga berniaga.

Pelbagai cara digunakan untuk menghantar si hir.

“ Entah, Tak tahulah siapa yang meletakkan dua biji ibu lesung itu, tetapi ia masih baru dan mempunyai tanda harga. Lepas Abah alihkan, tangannya tidak boleh di angkat,” katanya.

Sementara itu, Dean juga memberitahu jika tiada sebarang keyakinan diri dan doa-doa pendinding diri, sebaik-baiknya jangan sesekali cuba menyentuh syiling atau wang yang dijumpai walau di mana saja.

Dia juga turut menyarankan agar mengambil satu jag air dan tiga biji limau nipis yang diperahkan ke dalam air, segenggam garam kasar dilarutkan bersama air dan limau.

Kemudian bacalah Surah Yunus ayat 81-82 sebagai doa pemb4tal si hir dan menyiram air di tempat terletaknya syiling yang dijumpai.

“Insya Allah dengan izin Allah sih ir itu akan terbatal,” katanya.

Apa pendpat anda?sudah baca sila share,like dan komen ya. Terima kasih.

Sumber: Petuaibu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *