Lel4ki S4nggup Mer4ntau J4uh D3mi Mel0mbong Berli4n Untvk Hadi4h C1ncin Tun4ng

ISU SEMASA

LITTLE ROCK, Arkansas – Impian seorang lelaki mel0mbong sendiri berlian untuk dijadikan batu cincin pertunangannya menjadi nyata apabila dia menemui ‘harta’ itu seberat 2.20 karat di Taman Negeri Crater Diam0nds, Arkansas, lapor G0odNewsNetwork, baru-baru ini.

Christian Liden, 26, menyimpan angan-angan sejak kecil untuk melamar bakal isterinya dengan berlian yang dil0mbong sendiri tanpa perlu dibeli di kedai.

Apabila rakannya memberitahu bahawa impian tersebut b0leh menjadi kenyataan dengan mel0mbong berlian di Taman Negeri Crater Diamonds, Liden tanpa berfikir panjang terus mengunjungi tapak tersebut pada 1 May lalu.

Selepas enam hari mencuba n4sib, Liden akhirnya berjaya menemui sebutir berlian kuning cair yang pada pengamatannya seperti c4haya matahari di musim p4nas di Washington.

“Saya merentas negeri dari Washingt0n ke Arkansas sejauh 3,218 kilometer (km) untuk memenuhi impian mel0mbong berlian cincin pertunangan.

“Siapa sangka saya akhirnya bertemu s3butir berlian paling b3sar yang pernah dil0mbong 0leh pengunjung taman di sini,” katanya.

Menurut Asisten Supritenden Taman Negeri Crater Diamonds, Dru Edmonds, berlian yang dijumpai Linden adalah yang terbesar bagi kategori warna kuning cair selepas seor4ng pengunjung menemui berlian kuning seberat 4.49 karat pada Okt0ber tahun lalu.

“Berlian yang ditemui Christian berwarna kuning muda, dengan bentuk segitiga dan kilauan l0gam bersinar.

“Seperti kebanyakan berlian dari taman ini, ia memiliki beberapa ciri unik dan menjadikannya berbeza daripada berlian yang biasa dijual di kedai,” jelas Edm0nds. – Agensi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *