Pand4i M4sak, Bel4jar Ov3rsea ,G4dis Minta W4ng H4ntaran RM141k,

ISU SEMASA

Foto: Tangkap layar video

Jika disebut mengenai wang hantaran, perkara tersebut sering kali menjadi perdebatan buat pasangan yang bakal mendirikan rum ah tangga.

Bahkan, terdapat beberapa mekanis me yang diguna pakai bagi menentukan jumlah hantaran yang perlu dijelaskan oleh pihak rombongan bakal pengantin lelaki kepada bakal isterinya.

Bagaimanapun, nilai tersebut b0leh berubah bergan tung kepada budi bicara kedua-dua pihak.

Seperti video yang meraih perhatian ramai dikongsi seorang gadis berasal dari negara jiran iaitu Ind0nesia, dikenali sebagai Aufa mencerit akan harga hantaran yang perlu dijelaskan oleh bakal suaminya.

Difahamkan, gadis ini meminta wang hantaran sebanyak 500 juta rupiah atau kira-kira RM141 ribu.

Apa yang lebih menarik perhatian, dia turut memberikan sebab-sebab mengapa meminta harga sedemikian rupa.

Menerusi vide0 tersebut gadis ini berk0ngsi antara pencapaian-pencapaian yang berjaya dimenangi olehnya.

Lebih membanggakan apabila dia juga telah berjaya mena matkan pelajaran di luar negara kurang daripada temp0h tiga tahun dan berjaya dijemput sebagai penceramah.

Tidak berakhir di situ, walaupun sibuk menerima pelbagai undangan untuk memberikan m0tivasi gadis ini juga aktif melakukan pernia gaan makanan yang dihasilkan sendiri olehnya.

Bila menyebut soal hal rumah tangga, gadis ini menjelaskan dia pandai untuk memas ak apa sahaja menu baik dari segi makanan tradisional Ind0nesia mahupun masakan barat yang sering menjadi pilihan.

Wah memang berbal0i sungguh! Apa pendapat korang?

Sumber: Baukencur123

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *