Su4mi Tert3kan Ti4da K3rja, kurvng Ist3ri, Anak-Anak D4lam Rum4h

ISU SEMASA

SEREMBAN: Sepasukan angg0ta bomba terpaksa bertindak mem0 tong kunci mangga dan mengumpil pintu sebuah rumah bagi menyelamatkan seorang wanita serta dua anaknya yang dikurung suaminya yang dipercayai mengalami teka nan per4saan.

Pegawai Operasi Balai b0mba Senawang, Zainurin Sarip berkata, pihaknya menerima panggilan aduan pada pukul 8.51 malam semalam dan tiba di l0kasi kejadian iaitu di Taman Nusa Intan dekat sini, sembilan minit kemudian.

“Kami mendapat lap0ran se0rang lelaki bertindak mengunci p4gar, grill dan pintu belakang rumahnya dari dalam kerana tert3kan  tidak mempunyai pek3rjaan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Kami pada mulanya cuba memujuk lelaki itu tetapi selepas lebih kurang 15 minit dan melihat dia tidak mahu beralah, kami mula mengum pil pintu pagar dan grill rumah berkenaan. Kami terpaksa mem0tong kunci mangga pintu rumah berkenaan disebabkan lelaki itu menda kwa tidak tahu di mana dia meletakkan kunci tersebut,” katanya hari ini.

Menurut Zainurin, angg0tanya juga dimaklumkan, wanita itu ada mengadu kepada jirannya tentang kejadian tersebut sebelum suaminya itu mengalami tek4nan lebih t3ruk dan abang k4ndungnya terpaksa datang dari Mambau, dekat sini untuk memujuk.

“Kami menyel4matkan wanita itu dan anak-anaknya yang berusia empat bulan dan lebih setahun. Mereka dihantar ke rumah jiran terdekat. Kami dimaklumkan kesemuanya tidak makan sejak pagi.

“Tiada sebarang kec3deraan yang berlaku ketika kej4dian dan lelaki itu dis3rahkan kepada  p0lis,” katanya. – UTUSAN ONLINEsU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *