Lagi Tek4nan hidup: Lel4ki pec4h mesin ATM

ISU SEMASA

BALIK PULAU: Seorang lelaki yang dipercayai berdepan teka nan hidup dilaporkan cuba bertindak memeca hkan mesin pengeluaran wang (ATM) di sebuah bank di sini malam tadi.Dalam kejadian kira-kira pukul 10 malam itu, tindakan suspek berusia 39 tahun tersebut bagaimanapun dikesan pihak pengurusan bank berkenaan lalu menghubungi pasuk an p0lis dari Ibu pejabat P0lis Daerah (IPD) Barat Daya.

 

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintenden Kamarul Rizal Jenal berkata, polis kemudian nya bergegas ke lok asi kejadian dan berjaya menump askan suspek terbabit.Menurutnya, hasil siasatan di tempat kejadian mendapati sus pek cuba memec ahkan salah sebuah mesin ATM dengan menggu nakan ‘absorber’ kereta.

“Siasatan awal mendapati suspek dikatakan datang seorang diri dengan menaiki bas dari Georgetown. Siasatan juga mendapati motif suspek melakukan sedemikian adalah disebabkan tek anan hidup.“Dalam kejadian ini, suspek yang mempunyai empat rek od jena yah lampau berkaitan da dah itu ga gal meme cah mesin ATM,” katanya di sini hari ini.

 

Beliau memberitahu, pemeriksaan lanjut polis mendapati susp ek dipercayai berada di bawah penga ruh da dah semasa kejadian berlaku.Tambahnya, suspek ditahan di Lokap IPD untuk siasatan mengikut Seksyen 380 dan Seksyen 427 Kanun Kesek saan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *