K4nak-K4nak Per3mpuan 11 Tahun L4hirkan An4k, Ibu P4ling Mvda DiDunia

ISU SEMASA

LONDON: Seorang kanak-kan ak pere mpuan berusia 11 tahun menjadi ibu paling muda di Britain apabila dia melah irkan anak pada bulan ini,

Kanak-kanak itu dan bayinya dilapor kan sihat dan kini dija ga oleh badan kebajikan.Keluarganya tidak mengetahui kanak-kanak itu menga ndung dan kes ya kini disiasat pihak berkuasa.

 

“Hal ini merupakan satu keju tan besar buat kami sekeluarga, namun ibu dan bayi kini dalam keadaan selam at dan dipantau pihak berkuasa,” kata keluarga kanak-kanak itu.

Seorang doktor, Carol Cooper memberitahu The Sun, kes tersebut menjadik kanak-kanak itu sebagai ibu termuda di Britain.Katanya, kebanyakan tempoh mata ng kanak-kanak perempuan bermula seawal usia 11 tahun, namun boleh juga berlaku dari umur lapan hingga 18 tahun.

 

Jelas Cooper, berat badan juga boleh menjadi fak tor kepada proses kemata ngan awal dan kanak-kanak perem puan itu dilapo rkan lebih berat dari kanak-kan ak seusianya. Sebelum ini, Tressa Middleton menjadi ibu paling muda di Britain apabila dia melah irkan bayi ketika berumur 12 tahun pada 2006.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *