Ebit Lew Zi4rah P3nduduk G4za S4mbil Mengh4ntar B4ntuan – K1ta D0akan Bers4ma Kesel4matannya

ISU SEMASA

PETALING JAYA – Penceramah popular, Ebit Lew meluangkan masanya hari ini dengan menziarahi penduduk yang kesus4han serta memerlukan bantuan di G4za, Pal3stin.Menurutnya, selain itu, dia turut sempat membeli barangan seperti makanan dan mainan kanak-kanak.

 

“Bila berbual saya tanya nama. Semua beritahu nama masing-masing. Seorang ni tak jawab-jawab, rupanya tak dengar dah lama. S4kit. Saya tanya ada bawa jumpa d0ktor. Ubat hanya ada di M3sir dan selepas itu perlu pemb3dahan di Tebing Barat.

 

“Saya terus ambil nama jenis ubat tu. Nanti akan minta pasukan Malaysia yang akan masuk dalam masa terdekat bawa ubat tu. Comel sangat adik tu. Maknya sebak men4ngis bila dengar ubat tu akan dapat dalam masa terdekat,” katanya dalam satu hantaran di laman sosial Facebooknya hari ini.

 

 

Pada masa sama, Ebit turut menyatakan rasa sebak apabila mengenangkan bahawa anak kecil hanya mahu berl4ri-lari dan ingin hidup ten4ng serta boleh majukan diri.“Sukar peluang pek3rjaan. Dib0m sampai tiga kali. Hilang se0rang demi se0rang dalam hidup. Saya beri duit bel4nja dan hadiah buat keluarga yang dizi4rahi. Tak berhenti mereka d0akan untuk kami.

 

 

“Penduduk G4za l3mbut dan baik sangat. Sifat dan akhlak mer3ka benar-benar terpuji. Terima kasih semua yang bersama dan s3mua rakyat Malaysia. Ini semua usaha dan d0a anda,” katanya. – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *