Budak 11 Tahun M4ti Mengg4ntung D1ri Di B1liknya G4ra-G4ra Disvruh Mandi Oleh Nenek.

ISU SEMASA

TAIPING: Seorang budak perempuan berusia  11 tahun ditemui ma ti tergan tung pada besi katil di biliknya tidburnya selepas dipercayai tidak berp uas hati kerana disu ruh mandi oleh neneknya di Taman Tupai Mas di sini semalam.Ketua Po lis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Osman Mamat berkata, pihaknya menerima panggilan mema klumkan mengenai kejadian itu pada pukul 7.52 malam semalam.

 

“Siasatan awal di tempat kejadian mendapati kanak-kanak itu dipercayai mengan tung diri dalam bil ik tid urnya kerana tidak berpuas hati dengan let eran neneknya yang menyuruh dia mandi.

“Mang sa menggu nakan kain sari yang diikat pada besi katil dua tingkat untuk menggantu ng diri.

 

“Mangsa dibawa ke Hospital Taiping namun disahkan telah mening gal du nia,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.Menurut beliau, berdasarkan temu bual dengan nenek man gsa, ibu bapa kanak-kanak itu telah berc erai dan dia dipelihara oleh ne neknya.

 

Katanya, kanak-kanak itu dipercayai seorang yang hipe raktif dan suka mencuba sesuatu perkara berdasarkan pengam atannya.“Keputusan be dah siasat mendapati pun ca kem atian kanak-kanak itu disebabkan pa tah leh er akibat gan tung diri.

 

“Tiada unsur  jenayah dalam kes ini dan kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut ” katanya. – UTUSAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *