Lelaki Liw4t Budak 8 Tahun Dalam Tandas Masjid 8 Kali, Dic3kup Pengawal Kes3lamatan

ISU SEMASA

INDONESIA: Seorang lelaki bernama Aldi Maulana ditah an polis kerana meliw at kanak-kanak lelaki berusia 8 tahun di tandas sebuah masjid di Lhokseumawe, Indonesia.

Suspek yang berusia 22 tahun itu dilaporkan seringkali melakukan per buatan ke ji itu di tandas Masjid Agung Islamic Center, Kota Lhokseumawe, Aceh. Ketika melakukan perbuatan jijik itu, Aldi akan memb uka pili air sede ras yang mungkin bagi menenggelam kan suara rintihan man gsa liw atnya.

 

Bagaimanapun, perbuatannya terbongkar pada 30 Mei 2021  di mana seorang petugas kebersi han masjid bernama Zulfikar, terdengar rint ihan mangsa. Ketika sedang mengelap lantai masjid, Zulfikar terdengar suara ri ntihan yang datang dari tan das. Mendengar suara itu, Zulfikar kemudian mengadu kepada pengawal keselamatan masjid, Irmawansyah dan Safyanmus.

 

Dua pengawal keselamatan itu terus pergi ke tandas dan membuka pintu yang dikunci dari bahagian dalam dan mendapati Aldi dan mangsa berada dalam keadaan tidak berpak aian.Aldi yang memakai baju Starb ucks dan berseluar jeans warna kelabu bersama dengan mangsa dibawa ke pondok pengawal sebelum dilap orkan kepada pihak berkuasa mengenai kejadian tersebut.

 

Siasatan awal mendapati, bekas mahasiswa terbabit mengakui telah meli wat man gsa sebanyak lapan kali. Polis masih menjalankan sia satan dan susp ek akan dihadapkan ke mahka mah untuk tind akan un dang-un dang.

 

SumbeR: Agensi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *