Tauke Restoran Kel4r L3her Sendiri Kerana Al4mi ”Anxi3ty”

ISU SEMASA

PORT DICKSON: Seorang lelaki ce dera par ah dengan urut lehe rnya terputus selepas cuba mengelar diri sendiri menggunakan sebila h pis au dalam kejadian di Bandar Sunggala di sini semalam.

 

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintenden Aidi Sham Mohamed berkata, kejadian itu disedari oleh isteri mang sa yang sedang tidur pada pukul 9 pagi selepas terden gar bunyi jer itan ma ngsa di tandas bilik tidur utama.

 

“Isteri mangsa terkejut apabila melihat mangsa dalam keadaan berlumur an dar ah dan memega ng leh er.“Senja ta pi sau yang digunakan oleh man gsa diambil dari dapur rumah mangsa sendiri,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

 

Aidi Sham berkata, akibat daripada tindakan itu, mangsa telah mengalami keceder aan ter uk di le her (ur ut pu tus) dan mangsa telah dipindahkan ke Zon Merah Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban untuk rawatan lanjut.

 

Jelas Aidi Sham, mangsa berusia 36 tahun merupakan seorang peniaga restoran di Telok Kemang di sini yang sudah berkahwin dan mempunyai empat orang anak. Lelaki itu bertindak demikian bukan disebabkan faktor lain seperti ma salah kewa ngan sebaliknya dia menghid ap penya kit men tal ‘anxi ety’.

 

“Berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada Pegawai Perubatan, man gsa pernah mendapatkan rawatan di Klinik Kesihatan Port Dickson kerana mengalami masa lah tidak boleh tidur malam kerana mengalami ‘anx iety’. “Menurut iste ri mangsa, sebelum kejadian berlaku mangsa ker ap menghadapi mas alah tid ur dan terlalu banyak berfi kir namun mang sa tiada sebarang mas alah kew angan atau peribadi,” katanya.

 

Beliau berkata, mangs a akan dirujuk kepada pak ar psikia trik untuk rawatan lanjut selepas dibenarkan keluar dari HTJ, Seremban memandangkan mang sa mempunyai rekod rawatan di sana.

“Mangsa kini stabil setelah menjalani pembedahan di HTJ, Seremban dan telah dipindahkan ke wad untuk pemantauan. “Punca kejad ian bukan disebabkan oleh fakt or kewan gan dan pihak poli s ingin mengingatkan agar tidak disen sasikan berita tidak benar atau tindakan und ang-und ang boleh diambil dibawah peruntukan Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya.

Sumber:Utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *