Rum4h T4ngga Shuk S4har kemb4li Berg0lak, Ist3ri Dis4ntau dan Divgut

ISU SEMASA

PETALING JAYA – Kurang setahun berbaik dan dilihat cuba mem ulihkan keadaan, rumah tangga pelawak popular Shuk Shahar kembali menjadi bualan hangat netizen selepas pende dahan terbaharu isterinya, Rossa tentang perbua tan san tau dan ugu tan yang diterima daripada seseorang.

Malam tadi, Rossa memuat naik tangkap layar mesej dan gambar berba ur ug utan yang dihantar seorang wanita dipercayai kekasih Shuk. Dalam sekeping foto, wanita tersebut dilihat menghantar gambar sebil ah pis au seperti mengu gut mahu bun uh di ri. Rossa bagaimanapun dilihat telah memadam semua hantaran tersebut pada pagi ini.

Rossa atau Rossalennah Natassyiah Asshaferah turut membayangkan kesediaannya untuk hidup bermadu dengan syarat Shuk dan terbabit menerima diri dan anak-anaknya, bukan dengan cara menghanc urkan apa yang telah sedia ada.“Sudah cakap, jika hendak bermadu perlu terima keluarga dan anak-anak saya. Bukannya dengan han curkan keluarga saya.

“Tol ong beru bah, bukan dengan cara u gut sana sini kerana saya dan anak-anak tidak salah,” tulisnya. Sementara, dalam ruangan kapsyen, Rossa yang juga peniaga barangan penjagaan kesihatan itu turut mendedahkan kesedia annya seperti cuba diha lang oleh pihak lain. Dia bagaimanapun tidak berkongsi secara terperinci sama ada Shuk masih menjalin hubu ngan dengan wanita berkenaan atau tidak.

 

“Kalau nak kahwin silakan, rasanya mereka sudah pun berbincang tetapi memang tidak berubah juga. Apa salahnya terima saya dan anak-anak.“Saya sudah izinkan, suami juga bukan budak-budak lagi dan percaya dia juga ada alasan sendiri.“Tetapi rasanya keluarga belah sana tidak izikan, apapun semoga urusan antara kamu selesai,” tulisnya lagi.

Tambahnya, persoalan mengapa suaminya tidak meninggalkan wanita tersebut akan dijawab tidak lama lagi.

Malah, dia juga memberi bayangan terdapat video yang dijadikan sebagai bahan ug utan.“Kenapa Shuk tak tinggal? Akan dijawab nanti. Kalau ada yang muat naiklah benda itu. “Sebab benda itu pun sudah lama dan saya dapat tahu ketika diu gut tempoh hari. Apapun, rezeki semuanya daripada Allah SWT bukannya manusia, faham ya semua,” katanya lagi.

Dalam pada itu, menerusi InstaStorynya, Rossa turut memuat naik sebuah video yang mendakwa terdapat individu yang menghan tar benda syi rik kepadanya.Kelihatan empat bungkusan yang diikat dengan tali berwarna hijau.

 

“Saya tidak tujukan video ini kepada sesiapa tetapi siapa yang sanggup lakukan begini? Semoga cepat tau bat dan jangan buat perkara syi rik nak hantar santau di rumah orang,” tulisnya lagi.

Hasil tinjauan Kosmo! Online, Shuk turut dilihat memuat naik kenyataan ringkas berhubung perkara tersebut dalam Instagramnya, “Saya ada di rumah, harap maklum sebelum komen,” tulisnya.

Untuk rekod, Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar, 36, pernah berdepan kes serupa dengan wanita sama sekitar Julai tahun lalu.Bagaimanapun, saat kecur angan Shuk terbon gkar, Rossa sendiri dikatakan pernah berbincang secara baik dengan wanita terbabit.

Shuk juga pernah membuat permoho nan maaf secara terbuka kerana berlaku cur ang serta mendapat kemaafan daripada isterinya tahun lalu. Namun, pada Januari lalu rumah tangga Shuk yang ketika itu bertugas sebagai penyampai radio HotFM itu kembali bergo lak selepas dia sekali lagi ditang kap cur ang oleh Rossa.

Hubungan pasangan itu kembali jernih selepas Shuk mengakui kesi lapan dirinya selepas didakwa cura ng dengan seorang wanita. Difahamkan, wanita yang sedang menjal in hubungan Shuk itu pernah terlibat dalam kontrov ersi dipu kul bekas kekasihnya iaitu penyanyi kumpulan Hyper Act, Kecik sekitar tahun 2017.

Shuk mendirikan rumah tangga dengan Rossalennah Natassyiah Asshaferah pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan, Nur Qurratu Ain, 4, dan Nur Assyifatu Aimi yang kini berumur setahun. Akibat kontro versi rumah tangga yang dianggap mencem ar kan imej karier, Shuk menerima pa dah apabila dipe cat daripada terus menjadi penyampai Hot FM. – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *