Kebun Musang King : Usahawan Menawarkan Enam Jent0laknya Untuk Oper4si Mus4ng

ISU SEMASA

TEMERLOH-Se0rang usahawan dari Kuala Krai, Kelantan menawarkan jent0lak miliknya untuk membantu Jabatan Perhutanan Negeri Pahang (JPNP) dalam 0perasi MEMUSN4HKAN kebun durian har4m di Hutan Simpan Kekal (HSK) Batu Talam di Raub.

Ali 0mar, 34, menawarkan menggunakan enam jent0lak miliknya secara percuma untuk membantu angg0ta penguat kuasa jabatan itu dengan memuat naik status berkenaan perkara itu di Facebooknya pada Selasa sebelum ia tul4r.

Menurutnya, dia berh4srat untuk membantu angg0ta terlibat dalam 0per4si tersebut. “Saya lihat dengan keluasan kawasan terlibat lebih 100 hektar, sangat luas jadi ia sedikit membeb4nkan angg0t4 terlibat.

“Dengan penggunaan lebih banyak jent0lak ia akan mengurangk4n beb4n dan masa angg0ta,” katanya ketika dihubungi sebuah akhbar tempatan. Ujarnya, jika khidmat jentolak miliknya diterima, dia akan segera melakukan pengh4ntaran jent3ra terbabit ke lok4si kejadi4n.

 

“Saya telah berhubung dengan pegawai jabatan dan nampaknya ada maklum balas p0sitif. “Jadi saya berharap dengan penggun4an j3nt0lak terbabit dapat memb4ntu pihak jabatan,” tambahnya. Dalam pada itu, Ali menyok0ng sepenuhnya usaha kerajaan negeri Pahang memb4nteras peneroka h4ram yang telah banyak menikmati keuntung4n menerusi jualan durian musang king selama ini.

 

“Sudah tiba masanya usaha membant3ras pener0ka h4ram dilakukan dan saya menghar4pkan urus4n angg0ta terlibat berjalan lancar, katanya. Rata-rata netizen bersetuju dengan tind4kan beliau untuk menaw4rkan jent0laknya.

sumber: akupapankekunci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *