9 Dit4han Terlibat Perg4duhan W4rga Asing Dengan Dua W4rganegara Di Asrama Kilang

ISU SEMASA

BATU PAHAT- Polis men4han sembilan lagi warga asing yang dipercayai terlib4t dalam perg4duhan di asrama pekerja kilang, di Sri Gading, di sini, petang semalam.Timbalan Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Superintendan Muhamad Izzudin Runggai berkata, kesemua mereka terdiri daripada tujuh warga Bangladesh dan dua warga Sri Lanka.

 

“Kesemua mereka berusia antara 22 hingga 40 tahun ditahan hari ini menjadikan keseluruhan jumlah tangk4pan sehingga semalam adalah 12 orang memba bitkan sembilan warga Bangladesh dan tiga warga Sri Lanka.

 

“Motif pergaduhan setakat ini dipercayai berpunc4 daripada g4ngguan di tempat kerja melibatkan dua warganegara ini,” katanya ketika dihubungi.Menurut beliau, kesemua susp ek dit4han di bawah Seksy3n 148 K4nun Keseks4an boleh memperVntukan hukVman d3nda ataupun penj4ra sehingga lima tahun.

 

Semalam, satu video berdurasi seminit lapan saat tular memap4rkan perg4duhan oleh sekumpulan w4rga asing di pekar4ngan asrama pekerja kilang.Susulan kejadian itu, polis menVbuhkan satu p4sukan khas untuk menjal4nkan si4satan di tempat kejadian.-K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *