Sudah 5 bulan Pelakon Nia Ramadhani, Suami Ambil Sy4bu Termasuk Pemandu Peribadi

ISU SEMASA

JAKARTA – Pelak0n p0pular Ind0nesia, Nia Ramadhani mengaku mengambil d4dah jenis meth4mphetamine atau sy4bu sejak lima bulan lalu bersama suaminya, Ardi Bakrie.Perkara berkenaan diakui sendiri pasangan itu kepada pihak p0lis ketika dit4han di Balai P0lis Metr0 Jakarta Pusat, Ind0nesia semalam.

 

Ketua Perhubungan Awam P0lis Metr0 Jaya, Yusri Yunus seperti memetik lap0ran CNN Ind0nesia mendedahkan, pelak0n itu membeli satu klip sy4bu pada harga 1.5 juta rupiah atau RM431.“Nia dan Ardi mengaku mereka sudah mengambil bahan terl4rang itu selama lima bulan, termasuklah pemandu peribadinya,” kata Yusri.

 

Nia dan suaminya dit4ngkap p0lis di kediaman mereka di daerah P0ndok Pinang, Kebay0ran Lama, Jakarta Selatan pada pukul 3 petang semalam bersama pemandu peribadinya yang dikenali sebagai ZN.

 

Hasil pemeriks4an, p0lis menemukan barang bukti berupa d4dah jenis sy4bu seb3rat 0.78 gr4m.“Nia dan pemandunya dibawa ke balai p0lis sebelum dia menghubungi suaminya. Ardi kemudian menyer4hkan diri dan hasil ujian air k3ncing yang dilakukan terhadap ketiga-tiganya menunjukkan p0sitif d4dah jenis sy4bu,” kata Yusri.

 

Buat masa ini, p0lis masih lagi menyi4sat sumber yang menjadi 0rang t3ngah yang memb3kalkan d4dah kepada Nia dan Ardi.Pasangan yang menik4h pada 2010 itu mempunyai tiga 0rang anak iaitu Mikhayla Zalindra Bakrie, Mainaka Zanatti Bakrie dan Magika Zalardi Bakrie (2017). – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *