TERKINI : Waj4h Pelak0n P0pular Nia Berub4h Selepas 5 Bulan Amb1l Sy4bu

ISU SEMASA

SUSULANĀ berita pen4hanan Nia Ramadhani dan suaminya Ardi Bakrie, netizen di laman Instagram mula berkongsi foto terkini pelakon terkenal itu yang kelihatan puc4t.

Memetik laporanĀ Liputan6, foto memperlihatkan Nia memakai baju berwarna merah jambu itu diambil ketika dia mer4kam video yang dimuat naik di laman Instastory miliknya baru-baru ini.

Tidak sekadar puc4t, pipi pelakon yang popular dengan w4tak ‘bawang mer4h’ itu juga kelihatan s4ngat c3ngkung dan matanya l3su.

Rata-rata netizen mendakwa penampilan terkini Nia yang kelihatan sangat berbeza itu mempunyai kaitan dengan dakwaan penyal4hgunaan d4dah.

Wajah pucat dan c3ngkung Nia yang menjadi perhatian netizen.

Dalam pada itu, Ketua Perhubungan Awam P0lis Metro Jaya, Yusri Yunus pada Khamis menges4hkan Nia dan suaminya p0sitif d4dah jenis Met4mfetamina atau sy4bu menerusi ujian air k3ncing.

Pasangan itu ketika dit4han di Balai P0lis Metro Jakarta Pusat, Ind0nesia, turut mengaku meng4mbil d4dah jenis itu sejak lima bulan lalu.

Selain pas4ngan tersebut, pemandu peribadi mereka turut did4kwa mengambil sy4bu selepas dit4han terlebih dahulu oleh pihak berku4sa.

“Nia dan Ardi mengakui mereka sudah menggunakan d4dah selama lima bulan, termasuk pemandu peribadinya.

P0lis turut mer4mpas sejumlah b4rang bukti termasuk al4t untuk menghis4p sy4bu (bong), ” katanya.

Sementara itu, p0lis turut melakukan ujian terhadap rambut dan d4rah Nia dan Ardi untuk menges4hkan hasil dari uji4n urin mereka.

Pihak p0lis juga masih menyiasat perkemb4ngan kes tersebut dan membvru pihak yang bert4nggungjawab meng3dar bahan terl4rang itu kepada Nia.

“Pasti ramai yang bertanyakan apa m0tif daripada pel4ku ini. Kalau dari maklumat awal ketika pandemik ini si suami isteri berdepan tek4nan kerja yang b4nyak. Itu alasan klasik.

“Tapi kami akan terus menyi4sat apa yang diberitahu dan akan menjej4k dalang di sebaliknya. Apa kemungkinan dia juga membek4lkannya kepada artis atau public figure lain, ” ujarnya.

Terdahulu, hiburan Indonesia gemp4r dengan berita penah4nan pelak0n p0pular Nia Ramadhani dan suaminya Ardi Bakrie didakwa berkaitan peny4lahgunaan d4dah.

Menurut lap0ran CNN, penangk4pan p4sangan ini disahkan oleh Ketua P0lis Daerah Metro Jaya, Yusri Yunus pada Khamis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *