UMNO Sah T4rik Semula Sok0ngan Terhadap PM Berkuatk4sa Serta-Merta

ISU SEMASA

Mesyuarat Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO sebulat suara membuat keputusan untuk men4rik balik sokongan kepada Tan Sri Muhyiddin Yasin selaku Perdana Menteri, berkuat ku4sa serta-merta.

Presiden UMNO, Datuk Seri Zahid Hamidi berkata, ini berikutan segala garis panduan yang dikemukakan parti itu pada 11 Mac 2020 sebagai syarat meneruskan sokongan kepada kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin, adalah gagal.

”Memenuhi mandat sebulat suara para perwakilan di Perhimpunan Agung UMNO 2020 dan berpandukan kepada 7 kegagalan kerajaan memenuhi aspirasi rakyat yang digariskan, maka tempoh memberikan sokongan kepada Tan Sri Dato’ Haji Muhyiddin bin Haji Mohd Yasin selaku Perdana Menteri diarik balik dan ditam4tkan serta-merta,” katanya.

 

Jelas Zahid, antara kegagalan kerajaan dalam memenuhi aspirasi rakyat adalah berdasarkan beberapa perkara utama seperti g4gal dalam men4ngani pandemik Covid-19, menyal4hgunakan d4rurat, mengurus bantuan kepada rakyat dan ekonomi negara.

 

Beliau berkata demikian di dalam Sidang Media Presiden Umno sebentar tadi selepas mempengerusikan Mensyuarat Majlis Tertinggi Umno yang dijalankan secara atas talian pada malam ini.

 

 

sumber: siakapkeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *