Ahli Perniagaan M’ati Tergan’tung Pada Kipas Syiling, Mur’ung Akibat Perniagaan Terje’jas Selepas PKP

ISU SEMASA

Seorang ahli perniagaan ditemukan ma’ti tergantung pada kipas siling di bilik tidur kediamannya di Taman Putra kerana didakwa mengalami teka’nan selepas perniagannya terjej’as akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semalam.

Isteri kepada mangsa yang berumur 58 tahun itu dilaporkan telah menemui suaminya tergan’tung pada kira-kira pukul 1.45 petang sebaik tiba di rumah selepas keluar untuk membeli barang keperluan harian.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, pihaknya telah mendapat laporan berkenaan kejadian itu melalui orang awam kira-kira pukul 2.04 petang.

“Ketika kejadian isterinya tiada di rumah kerana keluar membeli barang keperluan dan hanya menyedari kejadian sebaik tiba di rumah.

“Mangsa yang mempunyai tiga cahaya mata mendiami rumah teres dua tingkat itu bersama isteri dan anak bongsu berusia 26 tahun, bagaimanapun anak bongsunya yang berada di dalam bilik lain tidak menyedari kejadian itu,” ujarnya dalam kenyataan hari ini memetik laporan Kosmo.

Menurutnya, ahli keluarga mangsa memaklumkan bahawa mangsa mengalami kemur’ungan dan pernah beberapa kali menjalani rawa’tan psikiatri di Pusat Pakar Universiti Malaya (UMSC).

“Siasatan awal juga mendapati man’gsa dipercayai mengalami masa’lah kemuru’ngan selepas syarikat perniagaannya mengalami masa’lah kewangan yang ter’uk sejak PKP dilaksanakan menyebabkan operasi perniagaan terpaksa ditutup.

“Pemeriksaan di tempat kejadian dan pada tubuh badan mang’sa tidak menjumpai sebarang unsur jena’yah dan kes diklasifikasikan sebagai laporan ma’ti mengejut (SDR),” memetik laporan Kosmo.

 

Sumber: Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *