Wani Comel Mening’gal Dunia Akibat Covid-19

ISU SEMASA

PETALING JAYA – Seorang gadis yang pernah tul4r sebelum ini kerana mengal4mi mas4lah ber4t badan dikenali sebagai Wani Comel disahkan meningg4l dunia pada pukul 9 malam tadi.

Wani Comel atau nama sebenarnya Nurul Airawani Nazira Ibrahim, meningg4l duni4 akib4t j4ngkitan Cov1d-19.

Kawan baik Wani Comel iaitu Putri Nur Rabiatul Nabihah juga meningg4l duni4 pada hari yang sama kira-kira pukul 4.40 pagi semalam akib4t j4ngkitan yang sama.

Kisah s3dih itu telah dikongsi di laman Instagram @wanicomel20, apabila ibu kepada Putri Nur Rabiatul memuat naik satu hantaran memaklumkan tentang perkara itu.

“Saya ingin maklumkan Nurul Airawani Nazira @Wani Comel dah kembali ke rahmatullah pada jam 9 pm tarikh 18 Ogos 2021.

“Wani pergi di hari yang sama anak saya meningg4l. Mereka berdua meningg4l disahkan Cov1d-19. Allahuakbar Allahuakbar.

“S4yu hati saya dua insan yang saya sayangi telah pergi di hari yang sama. Saya mohon pada semua rakan-rakan sedekahkan Al Fatihah untuk Wani Comel dan Putri Nur Rabiatul Nabihah,” tulisnya.

Kosmo! difahamkan Wani juga telah menerima v4ksin lengkap kira-kira seminggu lalu.

Sijil v4ksinasi yang dimuatnaik Wani kira-kira seminggu lalu di laman Instagram.

Kosmo! sebelum ini melaporkan seorang gadis yang pernah tul4r sebelum ini kerana meng4lami mas4lah ber4t b4dan mencecah hampir 300 kilogram (kg) tampil membuat pended4han dan tuntutan terhadap seorang jutawan kosm3tik atas tvduhan ter4niaya dan dim4nipulasi.

Gadis itu, Nurul Airawani Nazira Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Wani Comel, 23, mendakwa dirinya seperti dit1pu selepas tidak mendapat sebarang faedah dan bayaran seperti yang dijanjikan.

Menurut Wani, dia telah didatangi seorang usahawan kosm3tik sekitar Ogos tahun lalu untuk melantik dirinya sebagai duta sebuah produk pel4ngsingan badan tetapi perlu menjalani pembed4han pada bahagian p3rut terlebih dahulu.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *