Bossku Najib Hulur Bantuan Wang Dan Guaman Kepada Mangsa Gadis Dipo’tong Tangan

ISU SEMASA

PETALING JAYA:Baru-baru ini telah berlaku kemala’ngan yang menimpa kepada gadis 17 tahun yang menjadi mangsa sam’un menyebabkan tangan kanannya dipo’tong sehingga paras bahu telah mendapat perhatian daripada bekas perdana menteri Najib Razak dan beliau menawarkan bantuan guaman kepada gadis tersebut.

Bersimpati dengan nasib gadis itu, Ahli Parlimen Pekan itu telah menghubungi pihak keluarga Nur Azizah bagi menghulurkan sejumlah bantuan.“Pegawai saya telah pun berhubung dengan keluarga adik (Siti Nur Azizah) dan telahpun salurkan sejumlah bantuan tunai kecem’asan dan menawarkan bantuan guaman,” katanya di Facebook.

 

Najib dalam pada itu turut meluahkan rasa mar’ah terhadap penjen’ayah terbabit dan menyifatkan perbuatan tersebut zal’im dan tidak berperikem’anusiaan.“Jika kita terdesak macam mana pun, jangan sesekali terjebak dengan jen’ayah,” katanya.

 

Terdahulu, FMT melaporkan tangan kanan Nur Azizah terpaksa dipo’tong sehingga par’as bahu kerana ced’era pa’rah dan mulai membiru.Pada 26 Ogos lalu, Nur Aziah dan teman lelakinya yang menaiki motosikal Y15ZR telah disamun oleh tiga orang lelaki ketika dalam perjalanan pulang selepas selesai menghantar makanan kepada pelanggan, kira-kira pukul 12.10 tengah malam.

 

Suspek difahamkan telah menendang motosikalnya sehingga menyebabkan ia hilang ka’walan lalu terbabas ke pembahagi jalan, mengakibatkan Nur Azizah ced’era di bahu kanan, dalam kejadian di Jalan Kuching menghala pusat bandar itu.Nur Azizah yang kini masih diraw’at di Hospital Kuala Lumpur (HKL) merupakan anak sulung kepada lima orang adik beradik.

 

 

Menurut abang saudara mangsa, selepas bapanya mening’gal dunia, Nur Azizah yang tinggal di PPR Beringin Jinjang mengambil tanggungjawab membantu menambah pendapatan keluarga dengan menjual dan membuat perkhidmatan menghantar makanan.

 

 

 

sumber: FMT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *