” Kepada Netizen Mengu’tuk Dan Kata Saya Tak Lepas Lapangan Terbang Sebab Tak Vaksin, Saya Dah Tiba Di Amerika Syarikat” – Lana Nodin

ISU SEMASA

KUALA LUMPUR: David McKienzie merupakan suami kepada pelakon sensasi Lana Nodin dan mereka suda nyatakan bahawa selamat tiba ke ,Amerika Syarikat

Lana memuat naik status panjang lebar di akaun Instagramnya sebagai maklum balas terhadap segelintir netizen yang menge’cam hebat terhadap dirinya yang didakwa anti-vaksin.

“Ini video khas aku buat untuk yang selalu menghi’na dan masih menca’ci serta suka buat spekulasi sendiri tanpa tanya saya. Tanpa selidik, mengkaji kenapa dan apa yang saya buat!

“Ada yang kata oh dia tidak lepas di lapangan terbang, apa lagi berjaya nak balik ke Amerika Syarikat. Di sana lagi teruk semua tidak boleh, dine-in, riadah, masuk pusat beli belah atau masjid.

“Selama ini aku diam sebab orang dekat portal ramai yang mengut’uk dan meng’hina. Bahkan ada yang lebih tahu fasal Amerika Syarikat dari negara yang selalu aku keluar masuk,” luahnya.

Lana atau sebenarnya Mazlina Hasan Nodin, berkata, jangan ada lagi yang bertanya dan nilaikan sendiri. Malah kepulangannya adalah mengikut perundan’gan tanpa “tingkap”.

“Sekarang aku balik dan lihat sendiri siapa yang betul! Dari aku apply MTP, buat dokumen yang sah mengikut unda’ng-und’ang Malaysia dan bertolak ke Lapangan Terbang Kuala Lumpur sampai ke Amerika Syarikat.

“Alhamdullilah perjalanan aku sangat dipermudahkan, tiada sebarang diskrim’inasi atau apa-apa masa’lah! Tiada orang dalam. Ini semua Allah SWT dan bila Kun Fa Yakun, jadilah… siapa kita nak pertikaikan rezeki, aj’al dan apa-apa pun daripada Dia?

“Jadi jangan nak suka hati jadi polis pe’ncen, wartawan atau doktor yang korang sekarang buat di media sosial. Sedangkan anda tidak tahu mana yang sahih dan mana yang berita angin! Hen’tikan menaku’tkan dengan perkara yang tidak perlu dan hiduplah dalam wabak ini! Covid-19 is real, kini endemik, bukan lagi pandemik!,” coretnya.

Mengakhiri luahan panjang lebar, Lana berterima kasih kepada mereka yang selalu di sampingnya dan mendoakan agar bumi ini cepat pulih.

 

sumber:utusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *