[VIDEO] Lelaki Tet’ak Bapa Saudara

ISU SEMASA

Mersing:Kejadiam berlaku di Jalan Jemaluang, Mersing Kecil dimana seorang lelaki mene’tak bapa saudaranya dengan menggunakan pis’au pemo’tong daging

Lelaki ditah’an selepas dipercayai mene’tak bapa saudaranya dengan pisau pemot’ong daging di hadapan kedai motosikal di Jalan Jemaluang, Mersing Kecil di sini, Sabtu lalu.

Ketua Polis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing berkata, kejadian dilapor berlaku pada 6.42 petang dengan man’gsa yang berusia 61 tahun ce’dera di tapak tangan kiri dan paha kanan, serta dira’wat di Hospital Mersing.

Katanya, sepasukan anggota Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Mersing menahan suspek berusia lingkungan 40-an di sebuah rumah di Taman Intan.

“Suspek dikatakan menetak mangsa di tangan dan paha sebelum melar’ikan diri dan siasatan awal mendapati dia tidak mempunyai rekod jena’yah lampau.

“Dia direman selama empat hari bermula Sabtu lalu hingga hari ini untuk siasatan mengikut Seksy’en 324 Kanun Kesek’saan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Terdahulu, kejadian itu tular di media sosial apabila gambar lelaki berlum’uran dar’ah tersebar bersama rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang menunjukkan suspek memba’wa pi’sau untuk mencede’rakan dan beberapa individu memba’ling ba’rang ke arahnya bagi menghentikan perbuatan itu.

 

 

Sumber: Hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *