Sufie Kembali Ke Kampung Sudah Tak Berny’awa,TinggalKan lsteri Dan Anak Yang Msih Kecil…‘Terpisah Sebab PKP..’

ISU SEMASA

Kuala Selangor : SPJM ialah skuad Pengurusan Jenazah yang bertugas menyemadikan jsad peskit Covid-19. Hari ini sebak membaca perkongsian oleh Skuad Pengurusan Jnazah Malaysia (SPKM)

Kisah ini dimu.at naik mereka dilaman facebook mereka “Alhamdulillah hari ini kami baru selesai menguruskan satu jnzah lelaki yang meninggal aklbat C0VlD19, Jenazah Ar’wah diambil di HUKM dan dibawa ke TPI Sg Besar.

Sebelum menghantar jnazah ke tanah perkvburan,pihak waris meminta kami untuk lalu dan berhe.nti seketika dihadapan rumah arwh sebagai penghor.matan terakhlr.

Apabila kami tiba dihadapan rumah Arwh, terlihat ibu Arwah yang berada di atas kerusi r0da dan kakak Arwah serta ahli keluarga yang lain sudah mula meni.tiskan alr mata.

Ketika saIah seorang skuad membacakan doa untuk Arwah,berjurailah alr mata si ibu dan ahli keluarganya, Kakak Arwah yang tldak dpt menahan em0si, cuba mendekati van kami, namun dika.wal oleh ahli keluarga yang lain.

Apabila kami berborak dgn sahabat Arwh, kata beliau ” Arwah sudah Iama tidak pulang ke kampung dek kerana pkp, tiba-tiba pulang dlm keadaan tak bernyawa “.

 

Disinilah kita dapat kerinduan antara ahli keluarga yang diplsahkan aklbat pndemik C0VlD19 ini, Sentiasalah jaga diri dan keluarga anda dari dijngkiti.

Mengikutnya, arwh ada menga.du kepada isteri yg dia saklt pervt, Difahamkan juga Arwah mening’gal semasa tidur, Arwah pernah dijngkiti vlrus C0VlD19 sebelum ini tetapi telah disahkan b.ebas beberapa hari kemudian. Namun setelah disahkan dari KKM C0VlD19 menjadi punca kem4tian arwah, yang menyebabkan jenazahnya terpaksa diuruskn oleh pihak yang ditetapkan oleh KKM.

Semoga seluruh keluarga tabah dengan du.gaan yang amat berat ini hanya mampu melihat dari jauh jnazah dibawa oleh van untuk disem’adikan.

Semoga isterinya Puan Maya kuat dan tbah bersama satu2 nya zuriat yang ditinggaIkan. Moga arwah ditmpatkan disyurga abadi. Al fatihah.

 

Sumber: SPJM, mt via menujukebenaran.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *