Netizen Persoal Bagaimana Begitu Mudah Sajat Dapat Melol’oskan Diri Sempadan Negara

ISU SEMASA

Dalam kes Sajat ni, isu yang lebih menak’utkan adalah betapa mudahnya nak lolos sempadan kita. Tak mustahil MO yang sama telah digunakan oleh Human trafficking ring, kar’tel da’dah dan senja’ta.

ADA DUIT SEMUA JALAN

Apapun aku rasa semuanya berkaitan dengan duit bak kata orang Nismilan Money matters. Ada duit, zaman PKP beribu SJR nak keluar negara pun leh lolos, takde duit nak jumpa mak pak negeri sebelah pun mer’eput lah kamu di situ.

 

KENA SIASAT SEMUA 

Kes ni sepatutnya buka Sajat ja kena si’asat …tp yg mana yg berkaitan jgk kena si’asat….

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *