Rem’uk Hati Lelaki Ini Bila Keluar Dari Penja’ra Tak Sempat Melihat Wajah Ibu Dan Kakak Mening’gal Dunia 10 Hari Yang Lalu

ISU SEMASA

PETALING JAYA –Tular video di media sosial hari ini selepas keluar dari penjara,lelaki ini terduduk di pusara ibu dan kakaknya.

Menerusi rakaman yang dikongsi di laman TikTok kakak pemuda itu, memaparkan lelaki tersebut dibawa ke sebuah tanah perku’buran sebelum dimaklumkan bahawa pusara yang berada bersebelahan dengan lelaki itu adalah kubur ibunya yang baru sahaja tiga bulan mening’gal dunia.

Lelaki berkenaan kemudian dilihat terkejut sebelum terus terduduk sambil menan’gis dan memeluk batu nisan di kubur tersebut.

Lebih menya’yat hati, perakam video berkenaan yang dipercayai merupakan kakak kepada lelaki itu kemudian membawa pemuda itu ke sebuah lagi ku’bur dan memaklumkan itu adalah kub’ur kakak mereka yang juga telah mening’gal dunia kira-kira 10 hari lalu.

Rakaman menyentuh hati itu membuatkan ramai pengguna media sosial berasa simpati selain turut mempersoalkan adakah pihak penjara tidak memaklumkan mengenai kema’tian ahli keluarga lelaki terbabit sewaktu menjalani huku’man penja’ra.

“Bertabahlah adik, berat mata memandang ber’at lagi bahu yang memikul. Faham, ber’at menanggung rindu yang tiada berpengh’ujung. Banyakkan berdoa buat kedua-dua ar’wah. Sekarang hanya fikirkan apa yang terbaik untuk teruskan hidup,” kata Lily Nawi.

“Enam bulan di penja’ra cukup lama untuk dia. Suasana tak seperti kita yang bebas di luar. Siapa kita nak mengha’kimi dia. Mungkin dia dah berubah dari kesil’apan,” kata Zaskia.

“Takkanlah pihak pen’jara tak bagitahu mak dia mening’gal? Walau dalam tahanan berasingan pun pihak penja’ra memang akan bagitahu jika berlaku kema’tian ahli keluarga,” kata Amirul.

“Eloklah pihak penj’ara tak bagitahu, kalau bagitahu semasa dalam taha’nan boleh mur’ung, teka’nan perasaan dalam tu,” kata Dasuki.

Video tersebut setakat ini telah mendapat lebih 100,000 ribu tontonan. – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *