May’at Anak Sudah Kembung, Manakala Bapa Mening’gal Didapur, Akibat Covid-19

ISU SEMASA

KANGAR :Kejadian berlaku di Taman Datuk Setia, Jalan Kaki Bukit , dimana bapa dan anak mati dipercayai  dua hari yang lalu akibat Covid-19 hari ini.

Kejadian kira-kira pukul 4.33 petang itu dilaporkan kepada polis oleh jiran yang menyedari situasi berkenaan.

Ekoran kejadian tersebut, isteri mangsa dikatakan mengalami kemur’ungan dengan terus bersama may’at tersebut tanpa melaporkan kepada pihak berkuasa.

Dua individu yang mening’gal dunia itu adalah Bakar Yaacob, 79, dan Ahmad Rizal Ba’kar, 53.

Ketua Polis Daerah Kangar, Superintenden Wari Kiew berkata, polis tiba di lokasi kejadian kira-kira pukul 5.30 petang dan mendapati pintu rumah dalam keadaan tertutup namun tidak berkunci.

Katanya, pihaknya mendapati keadaan ma’yat anak sudah pun kembung dan disyaki telah mening’gal dunia beberapa hari lalu.

“Manakala ma’yat bapa pula didapati terba’ring di ruang makan rumah dalam keadaan sempurna. Pemeriksaan badan di kedua-dua ma’yat tersebut dibuat secara ram’bang mendapati tidak ada sebarang perbuatan jena’yah .

“Pemeriksaan teliti tidak dapat dilakukan dengan terperinci kerana dikuatiri dijangkiti virus Covid-19. kedua-dua ma’yat dibawa ke Unit Forensik Hospital Tuanku Fauziah (HTF) untuk pemeriksaan Covid-19 dan tindakan seterusnya,” katanya di sini hari ini.

Tambah Wari, pihak hospital telah membawa isteri warga emas itu ke HTF kerana disyaki mengalami kemur’ungan.

“Kes tersebut diklasifikasikan sebagai ma’ti mengejut,” katanya.-UTUSAN ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *