”Saya Tak Den’gki Atau Den’dam, Cuma Bantu Mangsa Yang Datang Kepada Kami, Mereka Dihi’na” – Ustaz Firdaus Wong

ISU SEMASA

PETALING JAYA –Seorang pendak’wah sedang disias’at berhubung kes video dan mesej luc’ah ,malah menurut pendak’wah bebas Ustaz Firdaus Wong Wai Hung, beliau berani bersu’mpah atas nama Tuhan beliau tidak ada sebarang mas’alah dengan orang lain.

Beliau yang juga pengasas pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Multiracial Reverted Muslim (MRM) berkata, dirinya tiada ha’sad den’gki atau dendam terhadap pendak’wah yang disiasat tersebut.

“Saya boleh berkata Wallahi bahawa apa yang dilakukan ini adalah apabila mangsa datang kepada kami. Bukan kami mencari aib, tetapi mangsa berkongsi kepada kami untuk mencari kekuatan.

“Mereka dih’ina dan dikr’itik oleh netizen dan mereka tampil mencari kekuatan,” katanya dalam satu temuramah yang disiarkan secara langsung menerusi Youtube hari ini.

Terdahulu, Firdaus Wong berkata, beliau pernah memuji pendak’wah terbabit pada Januari 2019 ekoran kerja-kerja kebajikan yang individu itu lakukan, malah tidak pernah mengkritik’nya.

Menurutnya, beliau namun secara peribadi tidak mengenali pendakw’ah berkenaan dan hanya mengenalinya menerusi gerak kerjanya yang ditampilkan di media sosial.

Bagaimanapun, katanya, sebagai muslim Allah menyuruh umatnya bersikap adil, melaksanakan amal maaruf nahi mun’gkar dan membantu man’gsa yang diza’limi.

Justeru, katanya, mereka yang menuduh beliau memiliki has’ad den’gki terhadap pendak’wah terbabit tidak mengikuti perkembangan MRM yang ditubuhkan sejak lebih tujuh tahun lalu.

Katanya, sepanjang tempoh itu NGO tersebut telah banyak melakukan pendedahan demi pende’dahan daripada isu pengg’anas Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) sehingga kepada kultus aj’aran se’sat,” – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *