Anak Tet’ak Ayah Dan Ibunya Sendiri Serta Menge’lar Le’her Hingga Ma’ti Tanpa Belas Kasihan

ISU SEMASA

LIPIS – Kejadian berlaku di rumah Kampung Kemahang di Benta, dimana seorang lelaki sanggup membun’uh kedua ibu bapanya dengan mene’tak mangs’a bertubi-tubi serta menge’lar leh’er man’gsa menggunakan para’ng.

Man’gsa yang m’aut dalam kejadian kira-kira pukul 10.30 malam itu ialah seorang lelaki berusia 68 tahun dan isterinya berusia 64 tahun.

Difahamkan mangsa tinggal bersama suspek yang berusia 31 tahun yang merupakan anak bongsu. Suspek tidak bekerja.

Timbalan Ketua Polis Pahang, Datuk Mohd. Yusri Hassan Basri berkata, siasatan awal mendapati semasa kejadian pasangan itu sedang berbual dengan suspek di dalam rumah sebelum ibu suspek masuk ke dalam bilik.

“Suspek terus berborak dengan bapanya mengenai ilmu agama dan ketuhanan sebelum sus’pek mendakwa nampak mata ayahnya hitam seakan hendak menyera’ngnya menyebabkan suspek mengambil par’ang dari dalam bilik dan menet’ak ayahnya.

“Ibu suspek kemudian cuba membantu suaminya tetapi lelaki itu menyer’ang ibunya dengan mene’tak dan meni’kam di le’her dan kepa’la menyebabkan ibunya melarikan diri keluar dari rumah sebelum rebah berhampiran pagar rumah,”katanya di sini, hari ini.

Menurut Mohd. Yusri, susulan itu suspek keluar dari rumah mencari ibunya sebelum ditemui dan ditahan oleh orang kampung dalam keadaan berbo’gel dan berlum’uran da’rah.

Katanya, penduduk kampung yang berge’gas ke rumah suspek mendapati bapa man’gsa dalam keadaan terbaring tidak berny’awa di atas lantai rumah manakala ibu mangsa terbaring tidak berny’awa di atas rumput di luar rumah.

Mohd. Yusri memberitahu, kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Kesek’saan dan siasatan masih giat dilakukan.

Katanya, suspek yang ditah’an oleh orang awam diserahkan kepada pihak polis.

Polis meramp’as sebilah go’lok dipercayai digunakan suspek bagi membantu siasatan.-K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *