Nenek 74 Tahun Ma’ti Dicek’ik ,Kemudian Diro’gol May’atnya

ISU SEMASA

JAKARTA – Dalam laporan SUara.com mengatakan bahawa ada seorang lelaki telah mero’gol dan membu’nuh seorang nenek 74 tahun dan berdepan dengan huku’man penjara 15 tahun

Suspek yang hanya dikenali sebagai ARH, 35, melakukan jenayah tersebut di rumah mangsa ketika dalam keadaan ma’buk.

Menurut pegawai penyiasat dari Unit Siasatan Jena’yah Polis Samosir, Asisten Komisioner Polis Suhartono, dalam kejadian yang berlaku pada 29 September lepas, suspek telah pergi ke rumah man’gsa selepas meminum ar’ak.

Mangsa yang sedang tidur membuka pintu rumahnya dan menyuruh suspek yang merupa+kan rakan kepada salah seorang ahli keluarganya tidur di rumahnya sementara dia kembali tidur di dalam biliknya.

Kira-kira pukul 1 pagi, suspek secara tiba-tiba masuk ke dalam bilik mangsa dengan meman’jat dinding dan cuba memperk’osa mangsa.

Mangsa yang cuba mel’awan kemudiannya dice’kik oleh suspek sehingga mening’gal dunia.

“Ketika menyedari bahawa mangsa telah mening’gal dunia, suspek bertindak mero’gol ma’yatnya dan menyambung tidur sebelum keluar dari rumah itu sekitar pukul 6 pagi,” kata Suhartono.

Ahli keluarga yang berasa curiga kerana mangsa tidak keluar dari rumah kemudiannya membuka pintu bilik mangsa sebelum menemui may’atnya.

“Suspek dita’ngkap ketika ingin melari’kan diri beberapa jam selepas kejadian,” kata Suhartono.

Jika didapati bersa’lah, dia boleh dikenakan huku’man penja’ra maksimum 15 tahun atas kesalahan membun’uh. – AGENSI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *