”Menangis Panggil Mama.. Sabarlah Nak…”- Ayah Sedih, Lihat Anak Sudah Mula Rindukan Arrwah Ibu

ISU SEMASA

ketika usia anak-anak masih kecil, mereka suda kehi’langan ibu tercinta  akibat kan’ker dan tinggal hanya si ayah menjadi sand’aran kepada mereka ini. Sungguh Menye’dihkan.

Hari ini genap sembilan hari menjalani hidup tanpa seorang insan bergel’ar isteri dan ibu, sudah pasti perasaan rindu mula menerpa jiwa sang suami dan anak-anak yang masih dahagakan kasih seorang ibu.

Menangis panggil mama…

Menjengah ke laman Facebook ayah berjiwa kental ini dengan nama akaun Zhafri Nabilah, tiba-tiba hati menjadi sayu apabila melihat salah satu posting mengenai anak ketiganya, Aisya, yang tidak mampu menahan rindu kepada arwwah ibunya.

Menurut Zhafri, anak ketiganya itu pandai berdikari walaupun baru berusia 4 tahun. Nampak ceria, namun siapa sangka disebalik keceriaan itu anak kecil ini sudah mula mengerti apa itu kehilangan.

Sabarlah anak, aku juga merindui mama mu

Perit hati melihat anak-anak menanggung rindu kepada ibu, begitu juga dengan jiwa sang suami yang juga terpaksa menempuh hari-hari mendatang tanpa seorang isteri disisi, yang dulu menjadi tulang belakangnya.

Arww’ah yang disa’hkan menghid’ap kank’er telah menghembu’skan nafas yang terakhir pada 17 Ogos lalu, menin’ggal empat orang cahaya mata perempuan.

Tiada kata yang dapat mengungkap kesedihan yang sedang menusuk sanubari keluarga ini, biarlah waktu mengubat kerinduan mereka terhadap insan yang mereka sayangi ini. Semoga, bertemu kembali di akhirat kelak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *