Ibu Sayu Melihat Pengke’bumian Dua Anaknya 9 Tahun Dan 7 Tahun Akibat Ma’ti Lem’as

ISU SEMASA

Kuala Terengganu: Jena’zah dua beradik, Nur Amni Insyirah Saiful Tarmizi, 9, dan Muhammad Aryan Faheem Saiful Tarmizi, 7, yang lem’as bersama sepupunya, Nurulhasha Humaira, 11, dikebum’ikan di satu liang lahad, hari ini.

Ketiga jen’azah itu dikebu’mikan di tanah perk’uburan berhampiran kediaman nenek mereka di Kampung Losong Panglima Perang, di sini.

Sebelum itu, jena’zah disembahyangkan di rumah nenek mereka sebaik tiba dari Hospital Setiu menggunakan kenderaan persendirian kira-kira jam 5.30 petang.

Nor Azifah, ibu kepada Nur Amni Insyirah dan Muhammad Aryan Faheem longlai dan terpaksa ditenangkan adik beradiknya sepanjang berada di tanah perkub’uran bagi melihat proses pengeb’umian jenaz’ah dua anak dan anak saudaranya sehingga selesai jam 7 malam.

Nur Amni Insyirah, Muhammad Aryan Faheem dan sepupunya, Nurulhasha Humaira dilaporkan le’mas ketika mencari kepah bersama beberapa lagi sepupu mereka di beting pasir muara sungai Kampung Mangkuk, Setiu, semalam.

Dalam kejadian itu, mang’sa dikatakan ke lokasi berkenaan untuk berkelah bersama keluarga masing-masing jam 9.30 pagi sebelum ke beting pasir jam 3 petang.

Ma’yat ketiga-tiga man’gsa ditemui secara berasingan antara jam 12.58 tengah malam hingga 8.15 pagi hari ini di tiga lokasi berbeza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *