[VIDEO ] Penunggang Basikal Mening’gal Dunia Digi’lis Lori

ISU SEMASA

Sed’ihnya bila dengar berita macam ni. Penunggang basikal mening’gal di lang’gar lori di Putrajaya.

Seorang penunggang basikal wanita dilaporkan ma’ut setelah basikal yang ditunggang’nya dilang’gar lori. Insiden tersebut berlaku di Jambatan Putrajaya berdekatan Kelab Tasik Putrajaya, pagi tadi jam 9.40 pagi. Difahamkan man’gsa ketika itu berseorangan,  menunggang basikalnya dari Subang Jaya menuju ke Putrajaya.

Menerusi salah seorang saksi utama kejadian, Mohd Shukri Hassan, yang berada di situ menceritakan ternampak sesuatu yang tergo’lek di jalan tersebut.

Saya nampak macam ada benda tergo’lek, ingatkan barang terjat’uh daripada lori sebelum saya bunyikan hon berulang kali bagi memberhentikan lori berkenaan.

Ketika kejadian dia baru sahaja pulang dari berjoging dan memandu kenderaanya menuju ke rumahnya di Presint 11.

Tiba-tiba lori berkenaan terbabas dan naik di atas penghadang jalan dan saya nampak ada benda terg’olek. Saya bunyikan hon berulang kali supaya lori berkenaan berhenti (daripada bergerak). Apabila saya turun, rupanya objek yang saya ingat terjatuh itu adalah basikal.

Paling mengejutkan apabila setelah memeriksa kawasan tersebut, dia menjumpai mang’sa , namun nadi ma’ngsa ketika itu sangat lem’ah. Tanpa membuang masa Shukri bertindak menghubungi pihak ambulans bagi mendapatkan bantuan.

Ambulans tiba kira-kira 10 minit kemudian dan selepas menjalankan pemeriksaan, pegawai perubatan mengesahkan wanita berkenaan sudah mening’gal dunia.

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Putrajaya, Superintendan S Vijaya Rao, semasa dihubungi mengesahan akan kema’langan yang menimpa penunggang basikal itu. Kes tersebut akan disias’at di bawah kesal’ahan trafik mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Buat masa ini siasatan masih dijalankan dan ma’yat mangsa dibawa ke Hospital Putrajaya.

 

 

 

sumber: utusan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *