Wartawan Media Prima Che Ramli Ibrahim Mening’gal Dunia Didalam Kereta Selepas Bertugas – Al-Fatihah

ISU SEMASA

GUA MUSANG: kejadian berlaku di Kampung Pulai, dimana seorang wartawan sambilan telah disahkan mening’gal dunia selepas peng’san dalam sebuah kende’raan pacuan empat roda.

Che Ramli Ibrahim, 62, yang bertugas dengan Media Prima Berhad rebah kira-kira pukul 3 petang ketika dalam perjalanan pulang selepas tugasan di sebuah kebun buah di situ.

Rakannya yang juga jurukamera sambilan, Sharuddin Ibrahim, 59, berkata, sebelum kejadian Che Ramli munt’ah dan menga’du pen’ing kep’ala, let’ih dan mahu berehat dalam kereta milik pekebun ditumpangnya.

“Ketika dalam perjalanan pulang, kami berpis’ah kerana ar’wah menaiki kenderaan berlainan milik seorang lagi pekebun.

“Saya diberitahu, arw’ah duduk di kerusi penumpang hadapan telah pen’gsan lalu terus dibawa ke Hospital Gua Musang sebelum disahkan mening’gal dunia oleh pegawai perubatan pukul 4 petang,” katanya.

Katanya, sebelum menghadiri tugasan di kawasan kebun tersebut, keadaan arw’ah yang mempunyai penyak’it ken’cing ma’nis dan dara’h ting’gi sejak beberapa tahun lalu kelihatan ceria.

“J’enaz’ah Allahyar’ham akan dikebu’mikan di Tanah Perk’uburan Islam di Kampung Lembaga selepas solat Isyak,” katanya. – UTUSAN ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *